Ode aan bijzondere (wereld)vrouwen

wereldvrouwenLevensecht, kleurrijk en werelds. Zo laat de collectie ‘Wereldvrouwen’ van kunstenares Marianne van Gaale zich het beste omschrijven. Levensechte straattaferelen en portretten van kleurrijke vrouwen van over de hele wereld. Wie graag reist en geïnteresseerd is in kunst, cultuur en mode, zal zich zeker vinden in de expositie ‘Wereldvrouwen’ die vanaf 10 november is te zien in Museum Lunteren. De expositie omvat 24 grote portretten en straattaferelen van vrouwen uit Azië, Zuid-Amerika en Afrika. Van Miao vrouwen uit de Himalaya en Lepchas vrouwen uit India tot de Himba’s in Namibië en de Laya’s in Bhutan.

 

 

Kunst & Kleding

Kunstenares Marianne van Gaale heeft samen met haar man Max de wereld bereisd en daarbij mooie ontmoetingen gehad met boeiende mensen. Dit inspireerde haar om deze vrouwen te vereeuwigen op doek. De expositie wordt versterkt door de combinatie met allerlei gebruiksvoorwerpen en kleding van deze volkeren, denk aan sieraden, authentieke hoofddeksels en kleding. Een groot aantal portretten is afgedrukt op zijde en verwerkt tot kledingstukken zoals een Japanse kimono en Afrikaanse hoofdtooien. Kortom, de expositie vertelt het verhaal van alle bijzondere vrouwen die er op deze wereld zijn.

Over Marianne van Gaale

Jarenlang werkte Marianne van Gaale als modeontwerpster in de confectie-industrie en als illustratrice en styliste voor reclamebureaus. In 2001 besloot zij haar creativiteit ook te gebruiken om te gaan schilderen. Zij heeft zich met name toegelegd op het schilderen in een realistische stijl met een traditionele techniek, laag over laag, glacerend met transparante olieverf. Een techniek die veel tijd vergt, maar een maximale diepte aan het schilderij geeft. Dit is vooral goed te zien bij de serie portretten van Wereldvrouwen. Meer informatie over Marianne en haar kunstwerken vindt u ook op www.mariannevangaale.nl

LET OP: De expositie start 10 november, de kleding is vanaf 13 november geëtaleerd in het museum.

Museum Lunteren
Dorpsstraat 55
6741 AB Lunteren

OPENINGSTIJDEN
dinsdag t/m zaterdag 13:30 – 16:30 uur
zondag en maandag: gesloten

 

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.